Koran leren

Verhalen van bekeerlingen

Ontdek de inspirerende levensverhalen van de profeten en hun belang.
bekeerlingen mark 180x144

Mark werd moslim

De enige zorg in mijn leven was ‘wanneer is het weer weekend?’. Dan kan ik weer een beetje feesten.” Mark zijn leven voor de islam zag er oppervlakkig uit, totdat hij ging nadenken over zijn bestaan en levensdoel.

bekeerlingen mark 180x144

Curtis werd moslim

”Het is eigenlijk een heel proces geweest voor mij. Het was begonnen bij de film van Malcolm X. Malcolm X was een hele grote inspiratie voor mij en hij was moslim; en ik wilde weten waarom hij Moslim was. Ik kende zijn verhaal via films, via media en op een gegeven moment had ik die film ook gekeken en ik dacht bij mezelf: ‘de islam is wel een interessant geloof’.”

bekeerlingen mark 180x144

Sherwin werd moslim

”Kort gezegd is het eigenlijk mijn liefde voor Jezus, en de grootheid die ik zag in God, hoe groot Hij was… Dat mij eigenlijk bracht naar de Islam.”

bekeerlingen mark 180x144

Jeroen werd moslim

”Dit is een boodschap aan u, aan jullie, wie jullie ook zijn, wie u ook bent. Stel je open voor hetgeen wat God je wilt vertellen. God is heel duidelijk bewust bezig om jou een boodschap te geven en die boodschap luidt: “Volg Mij en volg Mij alleen.” Dat is de boodschap die God jou aan het vertellen is op een manier die alleen jij kan begrijpen. Stel je daar voor open. Verdiep je daarin. Ga actief op zoek naar God. Stel God ook de vraag: “Help mij om U te vinden.” En dan creëer je de beste omstandigheid om ook rust, vrede en richting te vinden in je leven. ”

Samantha werd moslim

”Ik geloofde altijd dat er een God is maar niet zoals zij het praktiseerden, dus de christenen. Vervolgens ben ik op de middelbare school terechtgekomen en dat was echt toen ik in aanraking kwam met de islam. En dat kwam vooral door mijn islamitische vriendinnen. Daardoor kwamen de vragen en ben ik naar de bibliotheek gegaan, internet, filmpjes, dat soort dingen. Dus dat is eigenlijk hoe ik in aanraking ben gekomen.”

bekeerlingen mark 180x144

Cintya werd moslim

”Het mooiste aan mijn geloof vind ik de saamhorigheid, dat we allemaal hetzelfde doen, 5 keer per dag samen bidden, dat we de maand ramadan helemaal samen doen, de zusterschap, ik heb zoveel nieuwe vriendinnen eigenlijk om mij heen. Wij zijn allemaal verbonden door de islam, dat vind ik het mooist. En ook dat de islam ook echt probeert om het goede uit mensen te halen eigenlijk. Wij worden eigenlijk verplicht om het goede te doen en om dan het slechte te laten, omdat dat niet goed voor ons is.”

bekeerlingen mark 180x144

Lindsay werd moslim

”Ik had nooit in mijn leven gedacht dat ik ooit moslim zou worden. Ik was heel anti-islam. Ik heb net voordat ik me bekeerde nog net gestemd op de PVV. Dat is toen de eerste keer dat zij in de regering kwamen. Ehm, mijn doel was ook met mijn Arabisch om moslims te kunnen bereiken, om ze over het christendom te kunnen vertellen.”

bekeerlingen mark 180x144

Tamira werd moslim

”Ik ben veel socialer geworden. Rustiger. Ik heb meer respect voor ook andere religies. Ik heb gewoon een heel andere kijk op het leven. Ik weet nu waarvoor ik leef. Ik weet wat mijn doel is. Ik weet waar ik naar wil streven. Ik weet… ja dat je gewoon goed voor je ouders moet zijn, wat er ook gebeurt. En dat je gewoon veel geduld moet hebben, en standvastig moet zijn.”

Doneer nu

Verlichting, verbinding en verheldering

Waaromislam is een educatieve bron die de missie heeft om begrip en verbinding te creëren. Wij bieden kennis over de islam en bouwen bruggen tussen gemeenschappen.

Ontdek nu

Een Reis door kennis en begrip

Waaromislam is een educatieve en informatieve online bron die tot doel heeft het Nederlandstalige publiek bewust te maken van de islam en vragen te beantwoorden over dit geloof. De website biedt inzicht in de theologische fundamenten van de islam, de levensverhalen van profeten en verduidelijking van veel voorkomende misvattingen. Het beantwoordt prangende vragen zoals waarom er zoveel verboden zijn, waarom halal slachten een praktijk is, waarom alcohol verboden is en waarom iemand ervoor zou kiezen om moslim te worden. Waaromislam streeft naar begrip en tolerantie door middel van educatie en open dialoog. Het deelt persoonlijke bekeringsverhalen om de diversiteit van moslims te benadrukken.
sheep

Waarom halal slachten

De halal slacht is een rituele methode met respect voor dierenwelzijn.

Waarom geen alchol

Alcohol is verboden in de islam vanwege spirituele zuiverheid.

Waarom zoveel verboden

Islam beperkt zonden en bevordert morele zuiverheid en spirituele groei.

Nieuws
928efbe7 a675 4738 b201 fec75969ee4e

KORAN CHALLENGE

Gratis Koranuitdeling: Bij elke Koranverbranding delen wij 1000 exemplaren uit in Arnhem en Rotterdam. Doneren: waaromislam.nl/doneren.

cd65ce80 74a6 4f06 ba57 0c1190532744

Groot succes in Rotterdam met WaaromIslam i.s.m. Daliel.

Op zondag 31 maart hebben we in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam de 1 tegen 1000 Koranactie gehouden en opnieuw Koranvertalingen uitgedeeld. Honderden gesprekken gevoerd, waarbij 5 mensen de Islam hebben omarmd. Doneren: waaromislam.nl/doneren.