Waarom?

Antwoorden op bekende vragen.

In naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle. En vrede en zegeningen zijn met eenieder van de profeten evenals met hen die hun boodschap volgen. Het onderwerp wat in deze video besproken zal worden is: Waarom?

In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle. U kijkt nu naar de introductielezing van een bijzondere videocategorie op www.waaromislam.nl; de videocategorie “waarom”. Als het gaat om de website in het algemeen dan kan ik zeggen dat we proberen om u een goed beeld te geven van wat de Islam is met behulp van video’s, die te vinden zijn in verschillende categorieën. Zo zijn er video’s over aanbidding en geloofsleer, over profeten en misconcepties etc. Daarnaast hebben we het over wie de profeten waren en hoe hun levens eruit zagen, hoe de Koran is geopenbaard en wat er zoal in terug te vinden is en nog vele andere onderwerpen.

In deze videocategorie doen we het echter anders dan anders. We zullen het namelijk gaan hebben over zaken waarbij veel mensen een vraagteken plaatsen. Onderwerpen waarbij veel mensen denken: “waarom?”. Heeft u zich bijvoorbeeld wel eens afgevraagd waarom de islam het drinken van alcohol verbiedt en tabak en drugs niet toestaat? Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom de vrouw een hoofddoek draagt etc.

In deze videocategorie zullen we deze, en andere vragen, beantwoorden. De onderwerpen zullen we behandelen vanuit een islamitisch perspectief. Daarnaast zullen we uiteraard ook kijken naar de maatschappelijke context betreffende deze zaken, al dan niet aan de hand van onderzoekscijfers en gewoontes binnen de Nederlandse maatschappij in het heden en verleden.

Ik wens u veel kijkplezier en uiteraard een leerzaam verblijf toe, hier op waaromislam.nl.